Päisekivi | Foto: Riina Sildvee
AVALEHT
KALENDER
KONTAKT



KIRIK

MEIE SÕBRAD

KOGUDUSES TOIMUB

GALERII

UUDISED

LEERIKOOL

 


UUDISED

KIHELKONNAPÄEV 21. JUULIL 2018
21. juuli 2018

Ridala-kandis rahvas ei mäletagi nii väga kihelkonnapäevade toimumist ajaloos. Meenub üks kihelkonnapäev, mida peeti Külvaja kolhoosi eestvedamisel 80-ndatel. Aga tänavune on Eesti100 projekt. Meie kihelkonnapäeva raames rajatav õunapuuaed sai 2017. aastal Eesti 100 kingiideekonkursil ainsana Läänemaalt Kodaniku Ühiskonna Sihtkapitali ja Riigikantselei tähelepanu osaliseks ning riigi rahastuse. Toetust palusime eelkõige kihelkonnapäeva korraldamiseks ja läbiviimiseks, kingituseks – õunapuuaiaks – oleme kogunud raha Ridala kihelkonna küladelt. Rajame õunaaeda, kus kasvavad 59 Ridala külade istutatud õunapuud. Külade kõrval on ka kaks alevikku ja üks linn. Aias on 59 õunapuu pesa, mille oleme külade vahel ära jaganud, sättides külade nimed tähestiku järjekorda.

Õunapuid on aidanud välja valida ja 21. juuliks istutamisvalmis seada Eesti Maaülikooli Polli Aiandusuuringute Instituudi teadurid. Oleme eelistanud Ridalast pärit õunaaretaja Aleksander Siimoni õunasorte. Kokku tuleb aeda kahekaupa 30 õunasorti suve-, sügise- ja talveõunu.
 
Kihelkonnapäeva ettevalmistamisel ja läbiviimisel on pannud käed külge Ridala külarahvas, külaseltside eestvedajad, kohalikud ettevõtjad, talunikud jpt.

 

Oleme saanud korraldamiseks abi Kodanikuühiskonna Sihtkapitalilt, Haapsalu Linnavalitsuselt, Kohaliku Omaalgatuse Programmilt, Eesti Kultuurkapitalilt, Ridala küladelt ja Haapsalu linnarahvalt; Haapsalu Tarbija Ühistult, Cramolt, Haapsalu Kultuurikeskuselt jpt.

← kõik uudised   ↑ üles

 
EELK Ridala Püha Maarja Magdaleena kogudus | Kolila küla, 90411 Haapsalu linn, Läänemaa | tel 472 4210, 58093633, ridala@eelk.ee, fb.com